Cauta Eveniment

 

Publicitate

acest spatiu este rezervat publicitatii
 

Distribuie


 

Meteo

 
Participa

Targul de Fete de la Muntele Gaina 2013

Judetul Alba,Muntii apuseni , Alba Iulia

Targul de Fete de la Muntele Gaina 2013. Evenimentul se va desfasura in perioada 20.07.2013 - 21.07.2013


Targul de Fete de la Muntele Gaina, fiind cea mai cunoscuta manifestare populara a romanilor din Transilvania si atestat documentar inca din 1816 cand pe platoul montan aflat la peste 1400 m, la limita intre judetele Alba, Arad, Hunedoara, si Cluj fetele care erau de maritat si voiau sa fie petite isi aratau zestrea, iar mesterii populari din imrejurimi isi aduceau spre desfacere produsele traditionale, de la celebrul tulnic si pana la costume populare sau ploasti sau butoiase pentru vinars!

Cu toate ca astazi, Targul de Fete de la Muntele Gaina nu mai are acelasi scop, traditia se pastreaza. Iar turistii si invitatii ies an de an sus pe munte unde petrec, participa la concursuri si admira sau chiar duc cu ei acasa un suvenir din creatiile mesterilor populari. 

Targul de Fete de pe Muntele Gaina se va desfasura si in acest an, in perioada 20 - 21 iulie organizat de Consiliul Judetean Alba impreuna cu Primaria Avram Iancu. 
Organizatorii precizeaza faptul ca programul Targului de Fete va fi unul amplu pentru toate categoriile de varsta si gusturi. 
Informatii suplimentare
Data inceperii 20.07.2013
Data incheierii 21.07.2013
Costuri Gratuit
Localizare
 

 

 
Garantam recenzii reale si de cea mai buna calitate!
 
back to top