Cauta locatie 

Spatiu publicitar

 

Judetul Sibiu

Judetul Sibiu este localizat in centrul Romaniei la sud de podisul Transilvaniei si la nord de lantul carpatic  al Meridionalilor.

Judetul Sibiu este traversat de raul Olt ce patrunde in judet dinspre est si isi arcuieste cursul spre sud unde intra in judetul Valcea. Alte rauri care strabat judetul Sibiu sunt Cibin, care trece prin resedinta de judet, Sibiu si Tarnava Mare care trece prin Medias.

Relieful in judetul Sibiu este alcatuit in nord si centru de podisul Transilvaniei, in sud muntii Fagaras, in sud-vest cuprinde o parte a muntilor Parang.

Numeroase descoperiri arheologice atesta faptul ca judetul Sibiu este locuit inca din Paleolitic. Patrunderea Ungariei pe teritoriul Romaniei in secolul al IX-lea a consolidat colonizarea acestei zone de catre sasi, iar ca marturie a acestui fapt stau ramasitele fortificatiilor ridicate impotriva otomanilor.

In judetul Sibiu s-au nascut numerosi scriitori si eseisti ce si-au castigat un renume in cultura Romaniei, scriitori precum Octavian Goga, Emil Cioran, Constantin Noica, Samuil Micu, Hermann Oberth.

Judetul Sibiu ofera atat bogatii naturale prin spectaculoasele privelisti ale reliefului montan si transilvanean, cat si bogatii culturale ale istoriei dense ce s-a desfasurat aici. 

 

 

Evenimente din Judetul Sibiu

Concert Lidl & Mix Music la Sibiu

In perioada 24-25 august 2013 la Sibiu se va desfasura cel mai mare festival de muzica oferit de Lidl si Mix Music. Evenimentul va fi prezentat de Catalin Maruta, iar pe scena vor urca urmatoarele vedete: Andra, Connect-r, Pr... detalii »

 

Brukenthal 3D Expo

Judetul Sibiu,Casa Albastra, Sala Multimedia, Sibiu, Sibiu

Text oferit de curatorul expoziţie, Alexandru Sonoc: Brukenthal 3D Expo porneşte de la premisa că “valorile trecutului neredate prin tehnicile şi mijloacele prezentului, vor fi absente ochilor viitorului”. Ea cuprinde 24 de p... detalii »

 

Pe urmele barocului taranesc din Transilvania

Judetul Sibiu,Casa Artelor, Sibiu, Sibiu

Vernisaj: 21 august, ora 18 Curator: Camelia StefanEvenimentul incepe de la ora : 10:00 detalii »

 

 

 

Locatii din Judetul Sibiu

Complex Balnear Ocna Sibiului

Complexul balnear, Ocna Sibiului, se afla in orasul Ocna Sibiului la doar 16 kilometri de resedinta de judet si reprezinta un important punct turistic.  Statiunea balneara este functionala pe tot parcursul anului s... detalii »

 

Casa Oprisor din Ocna Sibiului

Judetul Sibiu,str. De Jos, nr. 30, Ocna Sibiului

Casa Oprisor din Ocna Sibiului, este amplasata la 500 m de Lacurile Naturale si 300 m de Strand. Casa Oprisor va pune la dispozitie 2 cabane cu 6 si 4 camere, situate in mijlocul unei gradini plina de verdeata si inc... detalii »

 

 

 
Garantam recenzii reale si de cea mai buna calitate!
 
back to top