Cauta locatie 

Spatiu publicitar

 

Orasul Oradea

Municipiul Oradea este resedinta judetului Bihor si se afla la doar 13 kilometri de granita cu Ungaria. Municipiul Oradea este plasat intr-o zona deluroasa si este traversat de Crisul Repede. In trecut era cunoscut drept Oradea Mare.

Descoperirile arheologice dovedesc faptul ca aici s-au stabilit atat daci cat si romani evidentiind astfel geneza romano-dacica.

Cetatea Oradea a fost scena unei invazii mongole in anul 1241, prilej prin care aceasta a fost mentionata in scrierea calugarului italian Rogerius, contemporan acelor vremuri si stabilit la Oradea.

Municipiul Oradea prezinta un lacas cultural, ilustrat prin prin numeroasele edificii renascentiste prezente printre altele precum Observatorul astronomic al fizicianului Georg van Peuerbach ce stabilise meridianul de 0o la Oradea; o alta cladire ce pune in valoare bogatia culturala a municipiului este Episcopia Geco-Catolica  infiintata de Papa Pius al VI-lea in 1777. Acestea sunt doar cateva exemple din arhiva culturala bogata a municipiului Oradea.

Anul 1836 a ramas in istoria municipiului Oradea drept unul de impas deoarece acesta a fost devastat de un incendiu care a tinut 3 zile in care numeroase edificii au fost partial ori total arse.

In timpul celor doua razboaie mondiale, municipiul Oradea si-a mentinut pozitia de centru comercial si industrial.

Patrunderea mai multor popoare si astfel a mai multor culturi in spatiul Oradei a determinat formarea mai multor comunitati precum cea  ermana, evreiasca ori maghiara. Toate aceste elemente istorice, culturale, spatiale si etnice se imbineaza si insumeaza municipiul Oradea

 

 

Evenimente din Orasul Oradea

Carnavalul Florilor in Oradea - 2013

Judetul Bihor,Piata 1 Decembrie, Orasul Oradea

Pe data de 21 August 2013, Caravana Florilor va ajunge sin in 2013 la Oradea cu sprijinul Primariei Oradea! Evenimentul se va desfasura in Parcul 1 Decembrie!  detalii »

 

Festivalul Berii Oradea 2013

Judetul Bihor,Piata 1 Decembrie, Orasul Oradea

In perioada 2 - 4 august 2013, la Oradea, Top Fest prezinta Festivalul Berii. Evenimentul se va desfasura in Parcul 1 Decembrie Oradea. Program Festivalul Berii Oradea 2013Vineri: Ora 18:00 - Deschiderea ... detalii »

 

Circul Safari la Oradea - 2013

Judetul Bihor,Parcarea Era Shopping Park Oradea, Orasul Oradea

In perioada 12 - 21 iulie 2013, Circul Safari va poposi la Oradea in parcarea Era Shopping Park. Astfel, oradeii sunt invitati la spectaclele lor inedite di care nu vor lipsi serpi de 4-5 m, crocodili, tarantule, camile, bizo... detalii »

 

 

 

Locatii din Orasul Oradea

Serviciul de Medicina Legala Oradea

Judetul Bihor,str. Calea Clujului nr. 50, Orasul Oradea

Serviciul de Medicina Legala Oradea face parte din Spitalul Clinic Judetean de Urgente Oradea fiind amplasat pe Calea Clujului nr. 50 exact langa Maternitatea Oradea - Stationarul III. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ... detalii »

 

RAR Oradea

Judetul Bihor,Str. Calea Clujului nr. 304, Orasul Oradea

R.A.R Oradea este situata pe str. Calea Clujului  vis-a-vis de Reprezentanta Volkswagen si aproape de majoritatea reprezentantelor auto din Oradea (Mercedes, BMW, Opel ...etc.).Registrul Auto Roman (R.A.R.) este organism... detalii »

 

Dedeman Oradea

Judetul Bihor,Inca nu se stie, Orasul Oradea

Dupa cum probabil ati auzit, in curand Dedeman va face investitii si la Oradea. Iar un viitor magazin Dedeman Oradea va fi pus la dispozitia oradenilor in acest an. Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori... detalii »

 

 

 
Garantam recenzii reale si de cea mai buna calitate!
 
back to top