Cauta locatie 

Spatiu publicitar

 

Sibiu

                Municipiul Sibiu este resedinta judetului cu acelasi nume, localizat in sudul Transilvaniei in depresiunea Sibiului. Municipiul Sibiu este traversat de raul Cibin care se varsa ulterior in raul Olt.

                Dovezi arheologice au evidentiat existenta unei asezari romane numite Cedonia pe actualul teritoriu al cartierului Gusterita.  De asenebea s-au gasit ramasite ale unei mai vechi asezari de origine slava. Colonistii sasi au consolidat aceasta veche asezare transformand-o intr-un punct comecrial important din Transilvania. 

                Sasii au avut de infruntat hoardele mongole ce au patruns in Sibiu in anul 1241, in urma careia o  parte a cetatii a fost devastata.

                Titlul de „oras” a fost atribuit Sibiului in anul 1366. Aici a fost tiparita prima carte in limba romana, contribuind astfel la bogatia culturala a tarii ce ne-a ramas mostenire. Tot ca parte a acestei bogatii culturale, este de mentionat faptul ca in anul 2007 municipiul Sibiu a fost capitala culturala Europeana.

                De la asezarea romana menita sa lege Imperiul de provincie, municipiul Sibiu este acum unul dintre orasele care definesc si materializeaza sufletul Ardealului. 

 

 

Evenimente din Sibiu

Concert Lidl & Mix Music la Sibiu

In perioada 24-25 august 2013 la Sibiu se va desfasura cel mai mare festival de muzica oferit de Lidl si Mix Music. Evenimentul va fi prezentat de Catalin Maruta, iar pe scena vor urca urmatoarele vedete: Andra, Connect-r, Pr... detalii »

 

Brukenthal 3D Expo

Judetul Sibiu,Casa Albastra, Sala Multimedia, Sibiu, Sibiu

Text oferit de curatorul expoziţie, Alexandru Sonoc: Brukenthal 3D Expo porneşte de la premisa că “valorile trecutului neredate prin tehnicile şi mijloacele prezentului, vor fi absente ochilor viitorului”. Ea cuprinde 24 de p... detalii »

 

Pe urmele barocului taranesc din Transilvania

Judetul Sibiu,Casa Artelor, Sibiu, Sibiu

Vernisaj: 21 august, ora 18 Curator: Camelia StefanEvenimentul incepe de la ora : 10:00 detalii »

 

 

 

 

 
Garantam recenzii reale si de cea mai buna calitate!
 
back to top