Cauta locatieOrase din Judetul Timis

 

Spatiu publicitar

 

Timisoara

Municipiul Timisoara este resedinta judetului Timis si este localizat in vestul Romaniei in sud-estul Campiei de Vest. Numele judetului provine de la raul Timis de unde deriva si numele orasului. Timisoara este traversata de raul Bega care se varsa ulterior in Tisa.

Orasul Timisoara are o istorie tumultoasa dar bogata. Ramasitele arheologice gasite ilustreaza faptul ca Timisoara este locuita inca din neolitic. Tot aici s-au gasit ramasite ale culturii Vinca precum si ale culturii romane. Motivul pentru care Timisoara prezinta un deosebit interes, este acela ca reprezinta un important punct strategic, atat din punct de vedere comercial cat si militar, fiind amplasat in vecinatatea raurilor Mures, Timis si Dunare ce fac legatura pe de o parte cu Europa centrala, iar pe de alta cu Marea Neagra. 

Avand in vedere acest fapt putem sustine ca Timisoara acelei vremi era o fortificatie bine amplasata si inconjurata de ape. Apa insa a reprezentat un factor defavorizator, pentru ca numeroasele zone mlastinoase, riscul inundatiilor si umezeala constanta au cauzat patrunderea bolilor si au diminuat populatia, ingreunand astfel traiul. Modificarea cursurilor apelor si desecatiile zonelor mlastinoase au crescut ulterior nivelul de trai.


 

 

Evenimente din Timisoara

Zilele orasului Timisoara 2013

Judetul Timis,Piata Victoriei, Timisoara

Incepand de vineri 2 august 2013, pana duminica 4 august 2013 vor avea loc "Zilele Orasului Timisoara"Iar in momentul de fata, timisoarenii sunt invitati sa aleaga pe cine vrea sa vada la Zilele Orasului Timisoara printr-un sondaj... detalii »

 

Concert Lidl & Mix Music la Timisoara

Judetul Timis,Lidl Timisoara, Timisoara

Prin cel mai mare festival de muzica oferit de Lidl si Mix Music avand scopul de a vizita 18 orase din Romania, va asteapta la concertele celor mai mari artisti din tara. Lidl si Mix Music vor ajunge si la TIMISOARA in perioa... detalii »

 

Preselectie Romanii au Talent la Timisoara 2012

Judetul Timis,Bulevardul Revoluţiei din 1989, Timisoara

Preselectia Romanii au Talent va avea loc la Timisoara pe data de 30 august 2012 incepand cu ora 10:00, la Hotelul Continental din Timisoara. Indiferent ce vârsta ai, indiferent de ocupaţie sau de abilitatea pe care... detalii »

 

 

 

Locatii din Timisoara

Restaurant Velvet Music Timisoara

Judetul Timis,Str. Antenei, Nr. 1A, Timisoara

Cu un design modern si totodata elegant, restaurantul Velvet Music Timisoara este locatia perfecta atat pentru nunti tematice cat si pentru evenimente de business! Ambientul cald si monocrom permite utilizar... detalii »

 

LOG Tuning Timisoara

Judetul Timis,Calea Dorobantilor Nr 63, Timisoara

Desi o companie locala, infintata si dezvoltata in Timisoara, LOGtuning astazi este o companie cu renume national, acoperind toate orasele importante prin intermediul retelei de distribuitori. Oferim “aproape totul... detalii »

 

Pensiunea Nora Timisoara

Judetul Timis,Strada Dambovita, nr 40, Timisoara

Pensiunea Nora Timisoara ofera o ambianta eleganta si confortabila pe tot parcursul sejurului.  Calitatea dotarilor, amenajarea interioara deosebita si atentia acordata celui mai mic detaliu, profesionalismul angajatilor si... detalii »

 

 

 
Garantam recenzii reale si de cea mai buna calitate!
 
back to top